طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش
انتشار: آبان 11، 1401
بروزرسانی: 15 آذر 1404

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

خورشت فسنجان از غذاهای سنتی ایرانی است که با رعایت یک سری فوت وفن خاص می توانید غذایی خوش رنگ ولعاب و حرفه ای تهیه و نوش جان کنید. در میان انواع گوشت ها مناسب ترین نوع گوشت از نظر طب سنتی برای پخت خورشت فسنجان گوشت گوساله است. گردو طبعی گرم دارد و اگر از گوشت گوساله که طبعی سرد دارد در خورش خود استفاده کنید طبخ خورش شما متعادل و خنثی می شود. ابتدا حرارت رو زیاد میکنیم که به جوش بیاد و بعد حرارت رو کم میکنیم و درش رو میذاریم تا گردوها کم کم بپزه.

  • پیاز را خرد کنید و در مقدار کمی روغن (۲ قاشق غذاخوری) تفت بدهید.
  • فسنجون رسمی ینی یه تیکه مرغ خوشمزه داخل سسی از گردو و رب انار.
  • گردو نه تنها یک میان وعده خوشمزه است، بلکه یک ماده غذایی همه ک...
  • در ۳۰ دقیقه پایانی پخت ۲ قاشق غذاخوری شکر یا ۱ قاشق غذاخوری شیره خرما به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به خورش اضافه کنید.
  • فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند.

برای تهیه خورش فسنجون گیلانی ابتدا پوست های اضافی قطعات مرغ را جدا کنید سپس آنها را بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافی شان برود. در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و در صورت تمایل ادویه های مورد پسند خود را روی قطعات مرغ بپاشید تا طعم دار شوند. سپس نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه و برگ بو را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا ادویه ها به خورد پیاز و گوشت مرغ بروند. هنگامی که مرغ کمی سرخ شد ۲ لیوان به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید ۱ ساعت مرغ به آرامی پخته شود. دو ساعت بعد از پخت گردوها، رب انار و شکر باید به خورش اضافه شود.

طرز تهیه لواشک خانگی

فقط یک نکته مهم را در نظر داشته باشید که گوشت اردک های بزرگ نسبت به گوشت مرغ زمان بیشتری برای پخت کامل نیاز دارد. یکی از مشکلات رایج در تهیه خورش فسنجان این است که با اینکه تمام مراحل را با دقت مرحله به مرحله انجام می دهیم باز هم خورشتی که درست می کنیم به خوبی روغن نمی اندازد. همانطور که مطمئنا می دانید مهم ترین ماده تشکیل دهنده خورش فسنجان گردو است. اول اگر از مشخصات پنیر کبابی یا همان هالومی بخواهیم برایتان بگوییم؛ پنیر کبابی نوعی پنیر نیمه سخت طبیعی است که از ترکیب شیر گوسفند و بز تولید می شود. ویژگی ای که این پنیر را منحصر به فرد می کند، داشتن نقطه ذوب بالاست که روی حرارت ذوب نمی شود و قابل سرخ شدن و کبابی کردن است.

مرحله سوم: پخت فسنجون با گوشت

یه موردی که استثنائا فقط در مورد خورش فسنجون داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد یا حتی یخ باشه. اینجور به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجون جا افتاده و خوش آب و رنگی داشه باشیم. رنگش رو خوب ببینین و با تصاویری که در ادامه میبینین مقایسه کنین. رفته رفته گردو بیشتر و بیشتر روغن میندازه و تیره تر میشه.

آموزش طرز تهیه فالوده خانگی فوق العاده خوشمزه و مجلسی در خانه

در این فاصله ۲ بار، ۲ الی ۳ تیکه کوچک یخ یا یک سوم لیوان آب خیلی سرد، داخل خورشت بیندازید تا روغن گردو بیرون بیاید. ابتدا گردو ها را خرد کنید و داخل غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و خوب چرخ کنید. سپس داخل یک تابه ریخته و کمی روغن بریزید و گردو ها را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهید و بوی خامی گردو گرفته شود. سپس آب سرد و چند قطعه یخ را به گردو اضافه کنید و بگذارید تا گردو پخته و به روغن بیفتد. سپس داخل یک قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را بلافاصله داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش بیابید.